Sturgis Bikeweek

30 jul t/m 14 aug 4300 KM

Deze prachtige rit begint in Denver Colorado en dit is een rit voor natuur, cultuur en Bikeweek liefhebbers. Je rijdt ondermeer door het Rocky Mountain National Park en Yellowstone. Natuurlijk is er tijd om te shoppen en een gunfight en rodeo te bewonderen. Het klapstuk is natuurlijk de Sturgis Bikeweek waarbij we naast Mainstreet natuurlijk ritten maken door de Black Hills.

Meteen boeken Meer informatie

Dagprogramma

 • 1

  AMSTERDAM - DENVER

  Vlucht van Amsterdam naar Denver, The Mile High City. Na opvang door de toerleider gaan we met de shuttle naar het hotel en nemen we de komende dagen alvast met je door.

 • 2

  DENVER - ESTES PARK

  Vandaag gaan we de motoren ophalen bij het verhuurstation en kan het avontuur beginnen. We vertrekken richting Estes Park . Na de drukte van Denver wordt het voorbij skioord Boulder rustig op de weg. We zien de Rockies steeds dichterbij komen en nadat we het dorpje Lyons, na de lunch, achter ons laten rijden we de eerste indrukwekkende canyon in. Deze brengt ons naar Estes Park gelegen aan de voet van Rocky Mountain National Park. Na aankomst in het hotel is er nog voldoende ruimte om dit stadje te verkennen.

 • 3

  ESTES PARK - CRAIG

  Vanuit Estes Park rijden we een prachtige route, dwars door Rocky Mountain National Park, we komen hierbij tot een maximale hoogte van 4000m. Op deze hoogte is een sprintje trekken een echte uitdaging. Afdalend komen we uit in Grand Lake waar we de lunch genieten in een top broodjes zaak, via prachtige canyons en een indrukwekkende autosloop komen we uit in Craig. Hier dineren we in een authentieke “sportsbar”.

 • 4

  CRAIG - PINEDALE

  Via Dinosaur National Monument en Flaming Gorge rijden we naar Pinedale. Alleen de namen van deze parken staan al voor vuurwerk. Prachtige landschappen zijn ons deel en misschien vinden we nog wel een fossiel.

 • 5

  PINEDALE - WEST YELLOWSTONE

  Vandaag rijden we via het cowboy stadje Jackson en Grand Teton National Park naar West Yellowstone. De kans op een “wildlife encounter” is meer dan groot. Natuurlijk stoppen we bij Old Faithfull, de geiser die op zeer regelmatige tijden zijn kunsten vertoont.

 • 6

  YELLOWSTONE

  Een dag in één van de mooiste en bekendste parken van Amerika met geisers, mud holes en bizons. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de visitor centers om de noodzakelijke souveniers te kopen en misschien zien we ook nog een zwarte beer, grizzly, wolf of coyote.

 • 7

  WEST YELLOWSTONE - CODY

  We rijden via de noordelijke Yellowstone uitgang naar de Beartooth Highway. Deze weg moet je als motor-rijder gedaan hebben want het is één van de mooiste wegen in de USA door Alpien landschap. Halverwege stoppen we bij de Trading Post in het piepkleine dorpje “Top of The World” om even een kopje koffie te doen. Daarna gaan we door om te eindigen in Cody, het stadje gesticht door Buffalo Bill. Natuurlijk eten we in de Irma Saloon en gaan we naar de avond rodeo.

 • 8

  CODY - BUFFALO

  Via de geweldige Big Horn Mountains rijden we richting Buffalo. Een stad bekend van Calamity Jane en Butch Cassidy and The Sundance Kid. De plek waar zij zich verscholen voor de wet de beroemde ‘Hole in the Wall’ ligt niet ver van Buffalo, verscholen in de Big Horn Mountains.

 • 9

  BUFFALO - STURGIS

  We naderen de Black Hills en zien de hoeveelheid met ons mee rijdende motoren met het uur groeien. Eindelijk komen we aan in Sturgis. We parkeren onze motoren op Mainstreet om onze eerste overweldigende indrukken, van dit grootste motorfeest ter wereld, op te doen.

 • 10

  STURGIS

  Vandaag gaan we de hele dag genieten van al het moois en unieks wat Sturgis de grootste Bikeweek ter wereld maakt. Natuurlijk bezoeken we een paar authentieke bikerkroegen, zien we alle mogelijke standhouders met biker gerelateerde artikelen en zien we enorm veel over de top motoren met hun berijders. Misschien gaan we zelfs een proefrit maken op een ander Amerikaans motormerk.

 • 11

  STURGIS - VANOCKER & SPEARFISH CANYON

  Na de gekte van downtown Sturgis gaan we de Black Hills verkennen. Dit doen we door de 2 mooiste canyons die het gebied te bieden heeft te rijden. Met name Vanocker Canyon is een relatief onbekend juweel in de Black Hills. Natuurlijk stoppen we in Deadwood en bezoeken we de Saloon No. 10 waar de revolverheld Wild Bill Hickock werd doodgeschoten. Na de terugrit bezoeken we ’s avonds Mainstreet Sturgis wederom.

 • 12

  STURGIS - Black Hills & CUSTER STATE PARK

  We rijden zuidwaarts en passeren stadjes zoals Deadwood, Hill City en Custer. Na Custer bezoeken we het Crazy Horse Memorial en visitor center. Aansluitend rijden we het Custer State Park binnen. Naast de aanwezigheid van vele andere motorrijders kunnen we ook rekenen op close Buffalo encounters. De terugweg rijden we uiteraard via Iron Mountain Road en The Needles Highway. Natuurlijk stoppen we bij Mount Rushmore met de zo bekende Presidents hoofden.

 • 13

  STURGIS- CHEYENNE

  We verlaten Sturgis maar kunnen nog een tijd genieten van het moois dat de Black Hills ons te bieden heeft. Naarmate we ons verder verwijderen van Sturgis wordt het landschap bepaald door prairie en sporadisch een dorpje. We nemen een old skool lunch in een authentiek restaurantje in het dorpje Lusk waar we zeker niet de enige bikers zullen zijn.

 • 14

  CHEYENNE - DENVER

  We vertrekken met weemoed uit Cheyenne want de laatste dag op de motoren is aangebroken. Gelukkig maakt het landschap veel goed. We rijden langs de Rockies en maken nog een stop in Loveland bij de Harley dealer om de laatste goodies te kopen en te genieten van de lunch bij het tegenover gelegen Hooters restaurant. Van daaruit rijden we door naar Denver. Na aankomst in Denver leveren we onze motoren in en brengt de shuttle ons naar het hotel. ’s Avonds organiseren we een gezellige afscheidsavond en delen we onze leuke ervaringen nog eens onder het genot van een drankje.

 • 15

  DENVER

  De ochtend kunnen we nog lekker luieren bij het zwembad, daarna zit het er helaas op en vertrekken we met de shuttle naar het vliegveld en daarna richting Amsterdam.

 • 16

  AMSTERDAM

  Aankomst in Amsterdam.

Volledig programma

Tarieven

Sportster

€6300

Sportster Super Low

€6300

Fatboy

€6300

Heritage

€6300

Road King

€6300

Indian Chief Vintage

€6300

Street Glide

€6300

Road Glide

€6300

Road Glide Ultra

€6300

Low Rider

€6300

Indian Roadmaster

€6300

Honda Goldwing

€6300

BMW R1200 RT

€6300

Softail

€6300

Ultra Limited

€6300

Bonneville

€6300

CVO StreetGlide

€7470

CVO RoadGlide

€7470

CVO Ultra Classic

€7470

Freewheeler

€7470

TriGlide Ultra

€7470

Livewire

€7470

Indian Roadmaster Elite

€7470

Alle prijzen zijn weergegeven in euro's. Inbegrepen in de genoemde prijzen zijn:

 • Een retourticket met een gerenommeerde vliegmaatschappij
 • Alle USA transfers
 • Huurmotor naar keus met LDW verzekering, deze dekt alle schade aan de motor
 • Bij diefstal is er een eigen risico van $1000
 • Ongelimiteerd aantal mijlen en brandstof
 • Alle overnachtingen op basis van indeling op een 2 persoonskamer en gedeeltelijk incluis ontbijt
 • Entree Nationale Parken en Nationale Monumenten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Personenbus t.b.v. vervoer bagage en excursies
 • Drankenservice gedurende de dag (water en frisdrank)

Boeken

Maak een motorreis door de USA! Neem contact met ons op voor meer informatie