Easy Rider Tour

Reis 113 jun t/m 01 jul 4200 KM

Met deze tour rijden we in de voetsporen van Dennis Hopper en Peter Fonda. Zij reden met hun beroemde Panhead motoren, de Billy Bike en de Captain America, een route van Los Angeles naar New Orleans. Death Valley, Route 66, de Mohave Desert, Oatman, Kingman, Flafstaff, Monument Valley, de Cadillac Ranch, de Mississippi rivier en French Quarter zijn enkele van de hoogtepunten van deze epische reis. Een betere roadtrip dan deze tour bestaat niet!

Meteen boeken Meer informatie

Dagprogramma

 • 1

  VLUCHT AMSTERDAM - LOS ANGELES

  Na aankomst gaan we een hapje eten op de beroemde Santa Monica pier, eindpunt van de Route 66 en spreken we de komende dagen met je door.

 • 2

  LOS ANGELES - RIDGECREST

  We gaan de motoren ophalen bij het verhuurbedrijf en rijden daarna in oostelijke richting Los Angeles uit. We verlaten zo snel als mogelijk de snelweg om via binnenwegen naar de woestijnstad Ridgecrest te rijden.

 • 3

  RIDGECREST - BALLARAT - BARSTOW

  We rijden vanaf Ridgecrest eerst naar Ballarat, de locatie waar de film officieel begint. In dit woestijn gehucht kunnen we de grafsteen van Seldon Seen Slim en de truck van Tex Watson bekijken. Aansluitend rijden we via Boron naar de oude Route 66 en overnachten we in Barstow aan diezelfde Route 66.

 • 4

  BARSTOW - KINGMAN

  Vandaag rijden we het grootste gedeelte over de Route 66. We stoppen uiteraard in Amboy bij Roy’s Gasstation, een pareltje aan de “66”. Vandaar uit rijden we door naar Oatman en via de geweldige Sitgreaves Pas rijden we naar Kingman.

 • 5

  KINGMAN - WILLIAMS

  We rijden het mooiste nog bestaande stuk Route 66. De Hackberry General Store, Seligman met zijn Roadkill Cafe en de kapperszaak van Angel Delgadillo. We stoppen bij Valentine in het Hualapai Indianenreservaat waar de mannen een lekke band kregen en lunchen bij het eerdergenoemde Roadkill Cafe. We slapen in het authentieke Grand Canyon hotel in Williams.

 • 6

  WILLIAMS - SUNSET CRATER - WUPATKI NM - CAMERON TRADING POST

  Een prachtige dag met geweldige natuurschoon. Via Grand Canyon Harley-Davidson rijden we naar Flagstaff met een koffiestop bij The Route 66 Bar & Grill waar het No Vacancy Sign uit de film nog hangt. Vanaf Flagstaff is het natuur wat de klok slaat met als hoogtepunt een overnachting bij de Cameron Trading Post welke aan The Little Colorado River ligt.

 • 7

  CAMERON - MEXICAN HAT

  Groot, grootser en grootst zijn steekwoorden voor vandaag.
  We rijden vanuit Cameron in Noordelijke richting en rijden via Kayenta Monument Valley binnen. Met een beetje fantasie ontwaar je John Wayne achter elke rots of staat hij ergens in het landschap. Natuurlijk stoppen we op de plek waar Forrest Gump zijn run door de USA beëindigde en bij een aantal van de diverse Navajo stalletjes waar men artefacts en sieraden verkoopt.

 • 8

  MEXICAN HAT - DURANGO

  We rijden vanaf Mexican naar het Four Corners monument. De enige plek in de USA waar je gelijktijdig in 4 staten kunt staan. Misschien kun je nog een leuk aandenken scoren bij één van de vele Navajo stalletjes. Aansluitend rijden we naar Durango, Cowboy stadje gelegen in zuid Colorado.

 • 9

  DURANGO

  Vandaag mogen we zelf invullen, er zijn mogelijkheden te over. We kunnen ene dagje shoppen op Mainstreet, of het Mesa Verde National Park. De grootste aanrader is echter om de stoomtrein naar Silverton te nemen en dit adembenemende stadje bekijken. Hier ligt ook ’s Werelds hoogstgelegen Harley shop.

 • 10

  DURANGO - TAOS

  Vandaag verlaten we Colorado via de San Juan Mountains en rijden we New Mexico binnen. Via fantastische wegen met geweldige natuurschoon rijden we het Carson National Forest binnen. Taos is het stadje waaar de openingscene van de film is geschoten en we bezoeken uiteraard de La Contenta Bar die nu is omgedoopt tot het Red Arrow Emporium. Natuurlijk is het bezoek van een Mexicaan restaurant geheel passend in de sfeer van het stadje.

 • 11

  TAOS - TUCUMCARI

  Vandaag rijden we via Las Vegas NM. Hier werd een scene geschoten bij de Jail. Uiteraard stoppen we hier om een vergelijkbare foto te kunnen maken. Via mooie natuur rijden we naar Tucumcari om te overnachten.

 • 12

  TUCUMCARI - AMARILLO

  Volgens de beschrijving van de film wordt het allemaal na Tucumcari “ a bit hasy”. We volgen de Route 66 oostwaarts waarbij we Texas binnenrijden. Voorafgaand aan ons bezoek hebben we een spuitbus gekocht om onze namen te vereeuwigen op één van de Cadillacs die op de Cadillac Ranch staan. Aansluitend rijden we naar Amarillo en besluiten we de avond in het Wereldberoemde Big Texan Steakhouse waar men ’s Werelds grootse steak kan eten. Een Cowboyhoed is eigenlijk een must!

 • 13

  AMARILLO - WICHITA FALLS

  In Texas is alles groot en grootser. Vandaag een dag waarin we zuid-oostwaarts rijden. Met een beetje geluk zien we Texas Longhorns en we zien zeker Pick-ups en Cowboys en girls. Via diverse stops in kleine dorpjes of stadjes krijgen we een goede indruk van het leven in Texas.

 • 14

  WICHITA FALLS - LONGVIEW

  Dallas Texas, de plek waar misschien wel de bekendste President van Amerika werd vermoord, John F Kennedy. We gaan uiteraard de plek bekijken waar deze moord plaatsvond. Aansluitend rijden we Dallas in zuidoostelijke richting uit om de rust van het platteland weer op te zoeken.

 • 15

  LONGVIEW - MORGANZA

  We verlaten vandaag The Big State of Texas en rijden Louisiana binnen. Hier wordt de film ook weer opgepakt met scenes in Morganza. De kans is groot dat het straatbeeld wordt gedomineerd door tuinbroeken en rednecks. Dit is per slot van rekening Hillbilly country. Helaas is het Cafe waar de filmopnamen zijn gemaakt, gesloopt. We hebben echter niet veel fantasie nodig om ons terug in 1969 te wanen.

 • 16

  MORGANZA - KROTZ SPRINGS - NEW ORLEANS

  Het einde van de rite in de film nadert. Peter en Dennis vinden hun einde in de film nadat ze door een stel rednecks van hun motor zijn afgeschoten op een verlaten weggetje te noorden van Krotz Springs.
  Uiteraard bezoeken we de plek om deze gedenkwaardige tour op de juiste wijze te kunnen afsluiten. Via weggetjes langs “The Mighty Mississippi” rijden we naar New Orleans waar we ons hotel opzoeken en ’s avonds een bezoek brengen aan French Quarter en Bourbon Street.

 • 17

  NEW ORLEANS

  Vandaag bezoeken we French Market en lopen we over de dijk om de Mississippi te bekijken. We lopen door tot aan de Stoomboot Natchez om een indruk te krijgen van dit deel van New Orleans. ’s Middags bestaat de mogelijkheid om een Alligator Tour te maken in de swamps ten Oosten van New Orleans. ’s Avonds beëindigen we Easy Rider Tour met een diner in een restaurant op Bourbon Street en laten we onze avonturen nogmaals de revue passeren.

 • 18

  NEW ORLEANS - AMSTERDAM

  We hebben de ochtend nog om in het hotel te relaxen, aansluitend brengt de shuttlebus ons naar het vliegveld.

 • 19

  AMSTERDAM

  Aankomst in Amsterdam.

Volledig programma

Motoren

Cruiser Touring Class

BMW R18

Indian Springfield

Harley Davidson Lowrider

Harley Davidson Heritage Softail

Harley Davidson Roadking

Grand Touring Class

Harley Davidson Ultra Glide Limited

BMW R18 Transcontinental

Indian Pursuit

Harley Davidson Roadglide Ultra Limited

Indian Roadmaster

Street Class

Indian Scout

Street Touring Class

BMW R18B

Indian Chieftain

Indian Challenger

Harley Davidson Roadglide

Harley Davidson Street Glide

Touring Class

Harley Davidson Roadglide Touring

Harley Davidson Streetglide Touring

Honda Goldwing

Alle prijzen zijn weergegeven in euro's. Inbegrepen in de genoemde prijzen zijn:

 • Een retourticket ( Economy Class) met een gerenommeerde vliegmaatschappij
 • Alle USA transfers
 • Huurmotor naar keuze
 • Uitgebreide verzekering voor schade aan de motor zonder eigen risico
 • Uitgebreide WA-verzekering voor schade jegens derden zonder eigen risico
 • Ongelimiteerd aantal mijlen en brandstof
 • Alle overnachtingen in goede kwaliteit hotels of motels op basis van indeling op een 2 persoonskamer en gedeeltelijk met gratis ontbijt
 • Entree Nationale Parken en Nationale Monumenten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Volgwagen t.b.v. vervoer bagage
 • Gratis drankenservice gedurende de dag (water en fris)

Boeken

Dit is nog een vrijblijvende aanvraag, wij nemen contact met je op voor verdere afhandeling.