Civil War & Appalachian Trail Tour

Reis 113 jul t/m 31 jul 3850 KM

Reis 228 sep t/m 16 okt3850 KM

Deze toer start in Washington DC, één van de mooiste steden van Amerika. Natuurlijk kennen we het Witte Huis en het Capitool maar ook het Washington Monument, het Lincoln Memorial, de Vietnam Wall en de andere monumenten zijn een bezoek meer dan waard. Tevens rijden we de fantastische Skyline Drive en de Blue Ridge Parkway in de Appalachian Mountains. En wat te denken van The Back of the Dragon, The Tail of the Dragon en de Cherohala Skyway? Uiteraard bezoeken we een aantal Civil War slagvelden, denk hierbij aan Manassas, Shenandoah en Shiloh. Dit is de ultieme oostkust toer voor cultuur,
natuur en stuur liefhebbers!

Meteen boeken Meer informatie

Dagprogramma

 • 1

  Amsterdam

  Vlucht van Amsterdam naar Washington DC. Na aankomst wordt u opgevangen door het begeleidingsteam en met de bus naar het hotel vervoerd. Aansluitend gaan we al even downtown Fairfax kijken en besluiten we de dag met een diner in één van de vele restaurants.

 • 2

  Washington DC

  Vandaag een dagje langs de bekende locaties van Washington. We rijden langs het Pentagon en parkeren de bus in de omgeving van “ The Mall”. Van hieruit wandelen we naar The White House, het Lincoln Memorial, het Washington Monument en de vele oorlog monumenten zoals de Vietnam Wall, het Korean en 2nd World War monument.

 • 3

  Fairfax - Shenandoah

  Nadat we onze motoren hebben gekregen rijden we in westelijke richting weg. Het eerste te bezoeken Civil War monument staat vandaag al gepland: Manassas. Deze locatie is bekend om het feit dat het de eerste veldslag was tussen de Union en de Confederates, de zogenaamde Bull Run. Aansluitend rijden we naar Front Royal om daarhet eerste stuk van de Skyline Drive te gaan rijden.

 • 4

  Shenandoah - Roanoke

  Als we Shenandoah verlaten zal het inmiddels duidelijk zijn dat de Appalachian Mountains een waar paradijs zijn voor motorrijders. Wat een geweldige wegen. We rijden de Skyline Drive verder in zuidelijke richting en deze zal overgaan in de Blue Ridge Parkway. We zullen deze alleen verlaten om te tanken en te lunchen. In Roanoke zoeken we uiteraard een leuk restaurant en misschien speelt er zelfs wel een Blue Grass bandje live muziek.

 • 5

  Roanoke - Boone

  We verlaten de Blue Ridge Parkway tijdelijk om via andere prachtige wegen naar Tazewell te rijden. Hier begint The Back of the Dragon, een weg die zich kenmerkt door prachtige bochten en vergezichten. Voordat we beginnen bezoeken we eerst het shopje waar we de noodzakelijke “ goodies” kopen die als herinnering dienen aan deze weg. Een Dragonmaster patch mag hierbij niet ontbreken.

 • 6

  Boone - Cherokee

  We pakken de Blue Ridge Parkway weer op waarbij we een fantastisch stuk tegemoet kunnen zien: Little Switserland, Tunnels, bruggen en machtige vergezichten vallen ons ten deel. De dag eindigen we in het Cherokee Indianen reservaat. Hier blijven we een aantal nachten om een aantal dag toeren in de omgeving te kunnen maken.

 • 7

  Cherokee - Maggie Valley

  Vandaag bezoeken we het Wheels Through Time museum van Dale Walksler. Dit is naar onze mening het mooiste en meest gastvrije museum in de USA. Dale, voormalig Harley dealer heeft in de afgelopen decennia een geweldige collectie verzameld waarvan nagenoeg elke motor loopt. Andy en Matt verzorgen toers door het museum en starten een motor op verzoek. Na afloop rijden we terug naar Cherokee waar voldoende tijd is om te shoppen.

 • 8

  Cherokee

  We gaan onze patch “ Dragonmaster” verdienen want vandaag staat The Tail of the Dragon op het programma. 318 bochten in 11 miles dat is spektakel. We rijden door naar de Harley shop om de noodzakelijke souvenirs te kopen en rijden dan naar Gatlinburg. Dit stadje brengt je terug in de tijd van Cowboy’s en Indianen. Uiteraard bevat de weg er naar toe als terug naar Cherokee voldoende uitdagende bochten om ook hier weer optimaal te kunnen genieten.

 • 9

  Cherokee - Chattanooga

  Alsof het nog niet genoeg is staat vandaag de Cherohala Skyway op het programma. Het lijkt alsof de Appalachians maar niet ophouden. Wat een geweldig mooie weg. Aan het eind van de Cherohala lunchen we in Tellico Plains en laten we deze weg nogmaals de revue passeren. Aansluitend rijden we naar Chattanooga waar we Lookout Mountain bezoeken. Deze rots werd door de zuidstaten gebruikt als observatiepunt omdat je van hieruit tot in 7 staten ver kunt kijken.

 • 10

  Chattanooga - Savannah

  We rijden verder naar het westen en richting de Mississippi River valley. Het landschap zal langzaam veranderen van bergachtig naar glooiend. Onze eerste stop is in Lynchburg Tennessee. Dit is het stadje waar Jack Daniels Whiskey wordt gemaakt. Uiteraard bezoeken we de distilleerderij en kunnen we deelnemen aan een toer. Aansluitend rijden we verder naar het Shiloh National Military Park om hier geïnformeerd te worden over deze grote veldslag.

 • 11

  Savannah - Memphis

  We rijden over de highway 64 richting Memphis. We passeren plaatsjes zoals Selmer, Bolivar en Oakland. De zuidstaten cultuur wordt hier steeds beter zichtbaar en nadat we in Nashville tegenover Graceland zijn neergestreken besef je al snel wat een muziekstad Memphis is. Waarschijnlijk gaan we ’s avonds met een roze limo naar Marlowe’s Restaurant om ons te laten onderdompelen in muziek van Elvis en heerlijke lokale gerechten.

 • 12

  Memphis

  Vandaag staat in het teken van Elvis en downtown Memphis. We bezoeken het museum van Elvis en Graceland. Na dit bezoek wordt nog duidelijker wat voor een invloed deze artiest had en nog steeds heeft. We bezoeken tevens Bealestreet dat één en al Blues ademt. Overal spelen bands in café’s of gewoon op straat of in een park.

 • 13

  Memphis - Nashville

  We laten Memphis achter ons en gaan op weg naar de volgende muziek stad, Nashville . We rijden weer naar het oosten en rijden bij het stadje Hohenwald de Natchez Trace Parkway op. Deze weg is gesloten voor commercieel verkeer en de enige andere verkeersdeelnemers die we tegenkomen zijn fietsers, motorrijders en een enkele toerist in een auto. In Columbia bezoeken we S&G Custom Cycles een exotische motorzaak die je alleen in de USA kunt vinden. Na aankomst in Nashville bezoeken we Broadway om in één van de vele honky tonks te kunnen genieten van goede muziek en voortreffelijk eten.

 • 14

  Nashville - Lexington

  We rijden noordwaarts naar Bowling Green om daar het National Corvette Museum te bezoeken. Dit is waarschijnlijk het mooiste en grootste museum op Corvette gebied. Een genot voor elke autoliefhebber. Aansluitend rijden we door naar Lexington in Kentucky, Horse Capital of the World. Vlakbij deze plaats wordt jaarlijks de Kentucky Derby georganiseerd, de belangrijkste race in de USA. Kentucky staat tevens bekend om zijn uitstekende Bourbon’s. Indien mogelijk bezoeken we de Wild Turkey Distillery.

 • 15

  Lexington - Charleston

  We rijden binnendoor naar Charleston en naderen daarbij ook weer de Appalachian Mountains. Door de hoge werkeloosheid in dit deel van de USA zal het aantal stacaravans behoorlijk toenemen. Bij elke stop kom je echter alleen vriendelijke mensen tegen die zeer geïnteresseerd zijn in wat je komt doen en waar je vandaan komt.

 • 16

  Charleston - Harrisonburg

  We rijden binnendoor naar Harrisonburg waardoor we weer prachtige wegen krijgen voorgeschoteld. Genieten van de natuur en de mooie wegen in optima
  forma. We kruisen de Skyline Drive zodat we weer aan de oostkant van de Appalachians zitten.

 • 17

  Harrisonburg - Fairfax

  Vandaag helaas het laatste stuk van deze toer. Ook nu rijden we weer zoveel mogelijk binnendoor om nog maar zoveel mogelijk van de cultuur te kunnen genieten. Helaas komt ook aan deze dag een eind en dienen we de motoren in te leveren. ‘s Avonds laten we de toer nogmaals de revue passeren bij een hapje en een drankje en kunnen we terugkijken op een fantastische toer.

 • 18

  Fairfax

  Terugvlucht naar Amsterdam.

 • 19

  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam.

Volledig programma

Tarieven

Sportster

€7295

Sportster Super Low

€7295

Fatboy

€7295

Road King

€7295

Street Glide

€7295

Heritage

€7295

Indian Chief Vintage

€7295

Road Glide

€7295

Road Glide Ultra

€7295

Low Rider

€7295

Indian Roadmaster

€7295

Honda Goldwing

€7295

BMW R1200 RT

€7295

Softail

€7295

Ultra Limited

€7295

Bonneville

€7295

Indian Challenger

€7295

CVO StreetGlide

€8645

CVO RoadGlide

€8645

CVO Ultra Classic

€8645

Freewheeler

€8645

TriGlide Ultra

€8645

Livewire

€8645

Indian Roadmaster Elite

€8645

Alle prijzen zijn weergegeven in euro's. Inbegrepen in de genoemde prijzen zijn:

 • Een retourticket met een gerenommeerde vliegmaatschappij
 • Alle USA transfers
 • Huurmotor naar keuze met WA-verzekering
 • Ongelimiteerd aantal mijlen en brandstof
 • Alle overnachtingen op basis van indeling op een 2-persoonskamer en gedeeltelijk met ontbijt
 • Entree Nationale Parken en Nationale Monumenten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Volgwagen t.b.v. vervoer bagage
 • Gratis drankenservice gedurende de dag (water en fris)

Boeken

Dit is nog een vrijblijvende aanvraag, wij nemen contact met je op voor verdere afhandeling.

Maak een motorreis door de USA! Neem contact met ons op voor meer informatie