Canyons and Mountains

Reis 122 aug t/m 06 sep 4000 KM

Deze route is het mekka voor de bochten, natuur en cultuurliefhebber. De ruige Rockies met zijn prachtige bergen en canyons, de San Juan Mountains in zuid Colorado en de Million Dollar Highway zijn maar een paar juweeltjes van deze reis. Wat denk je van Monument Valley, Zion National Park en Flaming Gorge? Zijn we er dan al? Nee natuurlijk niet! De Grand Staircase Escalante, Arches National Park en Dinosaur National Monument staan ondermeer ook op het programma. Een echte reis voor motorrijders die van toeren door een afwisselend landschap houden.

Meteen boeken Meer informatie

Dagprogramma

 • 1

  AMSTERDAM - DENVER

  Vlucht van Amsterdam naar Denver, The Mile High City. Na opvang door de tourleider gaan we naar het hotel en nemen we de komende dagen alvast met je door.

 • 2

  DENVER - ESTES PARK

  Vandaag gaan we de motoren ophalen bij het verhuurstation en kan het avontuur beginnen. Onze eerste stop is in Loveland waar we de Harley dealer met een bezoek vereren en een hapje eten bij het beroemde Hooters restaurant. Daarna rijden we al slingerend via een prachtige canyon, omhoog naar Estes Park, gelegen aan de voet van Rocky Mountain National Park. Na aankomst bezoeken we Mainstreet en is er een mogelijkheid om de vele winkels te bezichtigen. Natuurlijk eten we een lekkere steak in één van de vele restaurants die het stadje rijk is.

 • 3

  ESTES PARK - BRECKENRIDGE

  We rijden door het fantastische Rocky Mountain NP. De mooiste vergezichten, wildlife en besneeuwde toppen vallen ons ten deel. We stoppen bij het visitor center op het hoogste punt van de route door het park. Tijdens de afdaling merken we dat de temperatuur weer omhoog schiet naar aangename waarden.

 • 4

  BRECKENRIDGE - DURANGO

  Vandaag wederom dwars en over de Rocky Mountains, via een hoogvlakte naderen we de Black Canyon of the Gunnison. Hierna gaan we zuidwaarts over de Million Dollar Highway om uiteindelijk uit te komen in het cowboy stadje Durango.

 • 5

  DURANGO - KAYENTA

  Vandaag beleven we een bijzondere dag, We rijden via Mesa Verde National Park naar Four Corners waar we in 4 staten tegelijk kunnen staan. Onze eindbestemming van deze dag ligt in het Navajo Indianenreservaat en natuurlijk eten we ’s avonds in een authentiek restaurant het zo bekende Navajo Fryebread.

 • 6

  KAYENTA - TORREY

  We rijden door het Canyonlands National park en zullen vaak moeten stoppen om instaat te zijn om alle oogverblindende natuurschoon te fotograferen. Gezien de te verwachten temperaturen is veel water drinken geen overbodige luxe.

 • 7

  TORREY - HATCH

  Vandaag wederom een fantastische dag, dwars door de Grand Staircase Escalante met als klap op de vuurpijl een bezoek aan Bryce Canyon. Dit is één van de mooiste parken van de USA. Door weersinvloeden zoals regen en wind zijn de zogenaamde Hoodoos ontstaan. Ook hier zullen we weer veel “kodak momentjes” beleven.

 • 8

  HATCH - CEDAR CITY

  Vandaag wederom een fantastische dag waarbij we dwars door Zion National park rijden. We zien uiteraard The Great White Throne en rijden op onze weg door het park van canyon naar canyon.

 • 9

  CEDAR CITY - MOAB

  Er staat ons een stevige rit met wederom veel natuurschoon te wachten. Nadat we het eerste stuk op de snelweg hebben gereden, verlaten we deze bij de eerste mogelijkheid om daarna met een relaxt gangetje naar Moab te rijden.

 • 10

  MOAB

  Arches National Park behoort ook tot de mooiste parken van Utah. Door zijn natuurlijk bruggen is dit een park dat vele toeristen trekt. Natuurlijk stoppen we bij Balance Rock, de Organ en Delicate Arch. Tevens dienen we eraan te denken voldoende water mee te nemen op onze trip door het park.

 • 11

  MOAB - VERNAL

  We rijden eerst langs de Colorado rivier en daarna over het Roan Plateau naar Dinosaur. Een plaatsje vlakbij Dinosaur National Monument, hier zijn vele fossielen gevonden en zelfs nu nog zijn er 1500 te bekijken in de diverse rotsen. De vele canyons en snel stromende rivieren maken dit tot een bijzondere plek.

 • 12

  VERNAL - CRAIG

  We gaan een rustige dag tegemoet waarbij we over een hoogvlakte rijden met regelmatig een stop om te genieten van het uitzicht. Aangekomen in Craig maken we eerst gebruik van de gelegenheid om een unieke autosloop te bezoeken. Dit is een plek waar liefhebbers van klassieke Amerikanen van dromen.

 • 13

  CRAIG - WINTERPARK

  Via de Park Range, een enorm groot schietterrein van het Amerikaanse leger waar schietoefeningen op hoogte worden gehouden rijden we via prachtige Canyons naar Winterpark. Dit gebied staat bekend om de vele ski gebieden maar is in de zomer door de prachtige wegen een genot voor elke motorrijder

 • 14

  WINTERPARK - DENVER

  Het laatste stuk dat we rijden is nog steeds erg indrukwekkend, bergreuzen doemen links en rechts van ons op en in de verte kunnen we Denver weer zien liggen. Na aankomst leveren we onze trouwe motoren weer in en kunnen we ’s avonds bij een biertje en een lekkere steak terugblikken op al het moois dat we de afgelopen periode hebben gezien en meegemaakt.

 • 15

  DENVER

  We kunnen de ochtend nog gebruiken om een laatste bezoek te brengen aan Denver waarna we in de middag met de hotelshuttle naar het vliegveld worden gebracht.

 • 16

  AMSTERDAM

  We hebben de ochtend nogAankomst in Amsterdam. om te relaxen in het hotel of om nog een duikje te nemen in het zwembad. Aansluitend brengt de hotelshuttle ons naar het vliegveld.

Volledig programma

Motoren

Cruiser Touring Class

BMW R18

Indian Springfield

Harley Davidson Lowrider

Harley Davidson Heritage Softail

Harley Davidson Roadking

Grand Touring Class

Harley Davidson Ultra Glide Limited

BMW R18 Transcontinental

Indian Pursuit

Harley Davidson Roadglide Ultra Limited

Indian Roadmaster

Street Class

Indian Scout

Street Touring Class

BMW R18B

Indian Chieftain

Indian Challenger

Harley Davidson Roadglide

Harley Davidson Street Glide

Touring Class

Harley Davidson Roadglide Touring

Harley Davidson Streetglide Touring

Honda Goldwing

Alle prijzen zijn weergegeven in euro's. Inbegrepen in de genoemde prijzen zijn:

 • Een retourticket ( Economy Class) met een gerenommeerde vliegmaatschappij
 • Alle USA transfers
 • Huurmotor naar keuze
 • Uitgebreide verzekering voor schade aan de motor zonder eigen risico
 • Uitgebreide WA-verzekering voor schade jegens derden zonder eigen risico
 • Ongelimiteerd aantal mijlen en brandstof
 • Alle overnachtingen in goede kwaliteit hotels of motels op basis van indeling op een 2 persoonskamer en gedeeltelijk met gratis ontbijt
 • Entree Nationale Parken en Nationale Monumenten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Volgwagen t.b.v. vervoer bagage
 • Gratis drankenservice gedurende de dag (water en fris)

Boeken

Dit is nog een vrijblijvende aanvraag, wij nemen contact met je op voor verdere afhandeling.